Marta Trapero: “L'important no serà quant s'invertirà en salut sinó com es farà”

11/06/20
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials ha analitzat l'impacte econòmic de la COVID-19 en una sessió en línia organitzada per Novo Nordisk i BCN Management Company en col·laboració amb el Servei Català de Salut, amb experts de l'àmbit sanitari i econòmic

Marta Trapero: “L'important no serà quant s'invertirà en salut sinó com es farà”

La professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, Marta Trapero, ha participat en la sessió en línia “Lideratge en sanitat durant i després de la crisi de la COVID-19” que ha organitzat Novo Nordisk i BCN Management Company en col·laboració amb el Servei Català de Salut per analitzar en termes econòmics i sanitaris la crisi del coronavirus.

Marta Trapero ha explicat que l'impacte econòmic d'aquesta crisi dependrà de diferents factors: “La clau residirà en l'efectivitat de les mesures que evitin el tancament d'empreses, les condicions de finançament de deute públic i en com aconseguirem el finançament necessari per evitar una crisi financera”. D'altra banda, la professora ha explicat que serà inevitable que les desigualtats augmentin, de manera que el sistema sanitari “haurà de preveure-ho i tenir-ho en compte”. A més a més, ha incidit durant tota la seva intervenció què “no s'ha de posar tant èmfasi en quant s'invertirà en salut a partir d'ara, sinó en com es farà”.

També han participat en la sessió l'economista i professor de la Universitat de Barcelona, José María Gay de Liébana; el director gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, Albert Salazar i la gerent de l'Àrea Assistencial del Servei Català de Salut, Caridad Pontes.