La Dra. Marta Trapero, ponent a l’EURORDIS Summer School (Expert Patients and Researchers)

15/06/18
Comparteix aquesta informació

La Dra. Marta Trapero, directora de l’Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques, ha participat com a ponent aquesta setmana en la 2a edició de l’EURORDIS Summer School, entitat que dona veu als pacients amb malalties rares a Europa. Es tracta de l’edició espanyola del curs internacional “Expert Patients and Researchers”.

La Dra. Marta Trapero, ponent a l’EURORDIS Summer School (Expert Patients and Researchers)
Marta Trapero a l'EURORDIS

Els pacients assumeixen cada cop més funcions per impulsar el desenvolupament de medicaments, la igualtat d’accés als tractaments a tot Europa i la garantia que la informació mèdica és clara, exacta i comprensible. L’objectiu del programa és capacitar investigadors i representants de pacients per a aquestes funcions.

El programa ha constat d’un curs previ en línia i d’una formació presencial, de l’11 al 15 de juny, en què un màxim de 40 participants han pogut compartir experiències i consolidar coneixements dels temes tractats al curs previ.

Durant els dies de la formació presencial, els participants han assistit a un conjunt de sessions amb la finalitat de dotar pacients i investigadors d’eines per millorar la comprensió del procés de regulació dels medicaments. Entre les diverses sessions, la conferència de la Dra. Marta Trapero va abordar el tema “Criterios farmaeconómicos para el acceso a medicamentos”.

El curs ha estat organitzat per la Plataforma de Malalties Minoritàries-EURORDIS i amb el suport institucional del Ministeri de Sanitat i Política Social, CatSalut, el Departament de Salut i el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya. Es tracta de la segona edició espanyola de l’edició internacional de l’ExPRESS. Fins ara, l’edició internacional ha format més de 400 representants de pacients, de 70 patologies i 40 països.