Més de vint alumnes de Periodisme i Comunicació Audiovisual posen en marxa quatre programes de ràdio

20/02/17
Comparteix aquesta informació

Més de vint alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació dels graus en Periodisme i Comunicació Audiovisual han posat en marxa quatre programes de ràdio amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements assolits fins ara i aconseguir experiència professional en l’àmbit radiofònic. 

Més de vint alumnes de Periodisme i Comunicació Audiovisual posen en marxa quatre programes de ràdio

Imatge: Foto de Facebook del programa el "PostPartit" 

El primer programa de ràdio es presenta sota el títol “Km 6.0” i està format per les alumnes de segon de Periodisme: Laura Juanes, Carla Garcia, Carla Mercadal, Carla Hernández, Marta González i Silvia Martínez. El programa és un debat sobre el present i el futur del sector audiovisual, amb tres elements que vertebren el programa: televisió, sèries i YouTube.

El “PostPartit” és un programa que tracta sobre l’actualitat futbolística de grans lligues a través de tertúlies i informació esportiva. Els components de “PostPartit” són alumnes de segon de Periodisme: Marc Ballbé, Lucas Estela, Miguel Murcia, Gerard Cañelles i Marc Boixasa.

Un altre dels programes és el realitzat per les alumnes Maria Cardoner, Patricia Pallarés, Beatriz Mayo i Lucía Esquerdo, de Comunicació Audiovisual, és “Cappuccino a las cinco”. Un magazín adreçat a universitaris en què es tracten temes que interessen els universitaris.

Per acabar, el projecte “Cuenting Cuentos”, una iniciativa de diversos alumnes de segon de Comunicació Audiovisual: Ana Mª Burgos, Berta Carbó, Neus Francàs, Kike Cobas, Martí Casal, Nadia Salmerón i Belén González amb música d'Alfred García. Tal com expliquen: “Volíem realitzar contes radiofònics i se’ns va acudir donar-los una utilitat, un sentit més enllà del tècnic: ajudar els nens malalts que viuen als hospitals. És veritat que hi ha voluntaris i professionals que els visiten i passen temps amb ells, però nosaltres no disposàvem d’aquest temps i alhora érem conscients que no estàvem capacitades per a això. D’aquí la motivació de voler crear alguna cosa per a ells i que fos seva, que ens tinguessin sempre que ho necessitessin. Vam decidir ajudar mitjançant la nostra passió i creativitat”. Al principi van començar la Belén i la Nàdia; però ràpidament van apuntar-se més companys al seu grup. Ara són vuit alumnes de la Facultat que formen part de la iniciativa “Cuenting Cuentos”. 

Tots els programes es graven a l’estudi de ràdio de la Facultat de Ciències de la Comunicació, que està a disposició de tots els alumnes de la Facultat.