Més d’un centenar d’alumnes de batxillerat, al Seminari de Filosofia

01/12/14
Comparteix aquesta informació

Des del mes de setembre, la Facultat d’Humanitats de la UIC organitza un seminari de filosofia format per conferències mensuals orientades a alumnes de batxillerat. Fins ara, ja hi han participat prop de dos-cents futurs universitaris.

Més d’un centenar d’alumnes de batxillerat, al Seminari de Filosofia

El 27 de novembre passat, la professora Miriam Vidal-Quadras va impartir la conferència mensual del seminari de filosofia. Amb el títol “Aristòtil i l’admiració davant la realitat”, la professora va parlar de la Metafísica: “una de les obres més importants del filòsof –va assegurar– en què Aristòtil afirma que: «tots els homes desitgen per naturalesa saber»”.

A partir d’aquí, la professora va parlar del que el filòsof grec considera com el coneixement més alt –la saviesa o filosofia– perquè és el que dóna resposta a les causes primeres del sentit de la realitat. “Ara bé –va afirmar Vidal-Quadras– només la persona que s’admira és capaç de sorprendre’s davant el misteri que amaguen les coses més comunes i descobrir la profunditat que la realitat amaga”.

A la sessió d’octubre, el professor Bernat Torres havia parlat sobre l’educació en el pensament de Plató a través de l’exposició de diversos textos i comentaris d’aquests textos extrets de les obres més representatives del filòsof, com La República i El Timeu.

Les conferències mensuals s’allargaran fins al mes d’abril. La darrera sessió la impartirà Magdalena Bosch, organitzadora del seminari. En les diferents sessions es parlarà de filòsofs com Descartes o Nietzsche i es tocaran temes com l’ètica o l’utilitarisme.