Més enllà de les aules: l’hort escolar

06/06/16
Comparteix aquesta informació

Els alumnes del segon curs en Educació Primària han treballat durant el darrer semestre un hort escolar amb la intenció d’aprendre al màxim sobre aquest tema i aprofundir en els aspectes educatius d’aquesta eina, cada vegada més present a les escoles.

Més enllà de les aules: l’hort escolar

L’hort escolar no és més que traslladar un hort convencional als centres educatius per treballar-lo in situ amb els alumnes. En Pau Borrell i la Marta Miguel, de segon d’Educació Primària, han escrit una memòria sobre l’experiència. “És una activitat que es pot fer amb infants de qualsevol edat i a través de la qual es poden adquirir una gran varietat d’aprenentatges de totes les àrees”, manifesten.

També fan especial èmfasi al fet que “treballar la terra, les plantes i el seu creixement ajuda els alumnes a conèixer el medi en què viuen i la relació que hi tenen. Els proporciona coneixements sobre com és la realitat que els envolta i què han de fer per respectar-la i cuidar-la”.

De manera transversal, amb aquesta activitat els infants treballen valors de gran importància que van des de la constància, l’observació, la reflexió i la predicció, fins a la paciència, la companyonia, l’amistat i el respecte per al medi ambient. A més a més, és una manera de dur a terme el treball cooperatiu, ja que els alumnes aprenen a distribuir-se tasques en busca d’un objectiu comú.