Metges i infermeres de Guinea Equatorial fan una estada de pràctiques al Campus Sant Cugat i a l’Hospital Universitari General de Catalunya

22/06/18
Comparteix aquesta informació

La iniciativa és fruit del conveni de cooperació educativa signat entre UIC Barcelona i l’ONG-D Més que Salut (+QS), la Fundació Quirónsalud i l’Hospital Universitari General de Catalunya.

Metges i infermeres de Guinea Equatorial fan una estada de pràctiques al Campus Sant Cugat i a l’Hospital Universitari General de Catalunya

Amb la voluntat de contribuir a la millora significativa de la situació sanitària precària de Guinea Equatorial, UIC Barcelona ha acollit al llarg del curs 2017-2018 tres metges, una llevadora i una infermera de quiròfan que han pogut fer una estada de pràctiques al Campus Sant Cugat.

En la setena edició d’aquesta iniciativa, els participants han tingut l’oportunitat d’assistir al Postgrau en Infermeria Quirúrgica, Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor; i a algunes classes del Grau en Medicina centrades en l’àmbit de l’otorinolaringologia. A més a més, els professionals equatoguineans han pogut realitzar pràctiques no laborals a les instal·lacions de l’Hospital Universitari General de Catalunya. La formació adquirida revertirà en l’Hospital General de Bata i en SOS Aldeas Infantiles de Bata (Guinea Equatorial).

En paraules dels metges i infermers participants, “poder conèixer nous models de treball i ampliar la nostra formació ha estat una experiència realment positiva. Gràcies als coneixements adquirits podrem canviar la manera de treballar als nostres centres mèdics i compartir la informació amb els nostres companys”. A més a més, “en els nostres tutors i companys hem trobat persones meravelloses i molt implicades en la seva feina, que ens han ofert la possibilitat de tractar amb pacients més enllà d’una formació teòrica”.

El projecte liderat per l’Hospital Universitari General de Catalunya en col·laboració amb UIC Barcelona, l’ONG-D Més que Salut i la Fundació Quirónsalud ha celebrat aquest curs la setena edició. La iniciativa està dirigida a l’especialització de professionals de diferents àmbits de la salut i, fins ara, ha contribuït a millorar la formació de 21 metges i infermeres de Guinea Equatorial.