Miquel Lacasta guanya el primer premi Futurs Possibles 2014

28/11/14
Comparteix aquesta informació

El professor de projectes de l’ESARQ-UIC Miquel Lacasta, juntament amb la resta de l’equip d’Archikubik i l’empresa privada francesa SADEV94, ha guanyat el primer premi Futurs Possibles 2014 pel seu projecte ZAC Rouget de Lisle. El lliurament de premis es va celebrar el 20 de novembre passat al Pavillon de l’Arsenal, centre d’informació, documentació i exposició sobre l’urbanisme i l’arquitectura de la ciutat de París.

Miquel Lacasta guanya el primer premi Futurs Possibles 2014

El projecte de Lacasta ZAC Rouget de Lisle, a la ciutat de Vitry-sur-Seine, a l’aglomeració urbana de París, ha obtingut el primer premi per la qualitat i el valor dels factors innovadors amb què s’ha concebut el projecte i per la seva contribució a la positiva gestió global de promoció d’una ciutat del demà millor, segons paraules del prestigiós jurat francès format per persones influents en els àmbits de l’urbanisme, l’arquitectura i la premsa tècnica.

La proposta prova de projectar, ordenar i urbanitzar una zona de la ciutat aprofitant els aspectes, a priori, negatius que formaven originalment la zona (per exemple, la divisió de la ciutat per una carretera nacional) i, aprofitant la topografia de la ciutat, treballar-los de manera que resultin una oportunitat per poder desenvolupar el concepte de ciutat organolèptica que desenvolupa espais vivibles. En aquest projecte s’ha creat un deu per cent d’espai públic.

El tema del concurs 2014 Futurs Possibles està dedicat a l’elecció del millor futur urbà. L’objectiu és valorar com es mereixen els projectes urbans d’excel·lència, que són els que han de servir de model per a les nostres futures ciutats i manera de viure. Concretament, mira de destacar els “models de barris futurs” amb l’ambició de promoure una ciutat millor per al demà, en funció de l’impacte de les ciutats en els aspectes social, econòmic, mediambiental i sobre la mobilitat.

El concurs Futurs Possibles està organitzat per Bouygues Immobilier, un dels promotors immobiliaris més importants de França, VECTUEL (empresa líder francesa de realització de maquetes en 3D), la Fédération des Entreprises Publiques Locales (EPL), el Pavillon de l’Arsenal, l’Associació d’Alcaldes de França i ECOSYS, líder en solucions de programari per al control de projectes d’arquitectura.

En aquesta edició es van presentar a concurs més de 53 projectes, dels quals el jurat en va nominar deu per optar al primer premi, que es va emportar Miquel Lacasta i l’equip d’Archikubik.