Augmenta un 24 % la mobilitat internacional dels estudiants de UIC Barcelona

19/07/19
Comparteix aquesta informació

Un total de 175 alumnes han participat durant el curs 2018-2019 en alguns dels programes de mobilitat d’estudis o de pràctiques.

Augmenta un 24 % la mobilitat internacional dels estudiants de UIC Barcelona

Cada curs augmenta el nombre d’estudiants que sol·liciten fer una estada d’estudis o bé de pràctiques a l’estranger, gràcies als gairebé 300 partners que UIC Barcelona té arreu del món. Aquest curs 2018-2019, el nombre total de participants s’ha incrementat fins a un 24 %. 

Enguany, el tipus de mobilitat amb més demanda ha tornat a ser la del programa Erasmus, però pugen també els destins amb conveni bilateral, com els Estats Units o Corea del Sud, entre d’altres. Destaquen també les mobilitats en programes de doble titulació internacional, alguns que ja estan consolidats, com per exemple ADE amb el Politècnic de Torí, amb un total de 24 participants, i d’altres que es troben en fase d’expansió, com les estades d’estiu a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, amb 8 participants.

Aquest increment respon també als objectius marcats per UIC Barcelona en el Pla estratègic 2015-2022, dins de l’eix 3, què és el de la internacionalització i el foment de la participació en els programes de mobilitat. Segons Isabel Pera, directora de Relacions Internacionals de la Universitat: “L’experiència internacional sempre és un valor afegit per a les empreses, perquè millora la seguretat personal i les habilitats transversals de les persones, com la iniciativa, la curiositat, el networking, o la tolerància, entre moltes d’altres. És, per tant, un actiu fonamental per als nostres estudiants, que ens permet assolir un alt nivell d’ocupabilitat”.