Mónica Fernández i Eva Perdiguer obtenen la Beca Fundació Puig en Innovació Docent pel seu projecte sobre gamificació

02/06/16
Comparteix aquesta informació

Les dues professores de la Facultat d’Educació de UIC Barcelona són les coordinadores del projecte amb què han obtingut aquesta beca de 10.000 euros, a la qual van optar catorze treballs presentats per professorat de la nostra universitat. El projecte guanyador es titula “La gamificació i el desenvolupament del pensament computacional: aplicacions mòbils i robòtica educativa per a l’adquisició de la competència digital i la competència digital docent”.

Mónica Fernández i Eva Perdiguer obtenen la Beca Fundació Puig en Innovació Docent pel seu projecte sobre gamificació

El projecte, liderat per Mónica Fernández i Eva Perdiguer, vicedegana i professora, respectivament, de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha obtingut la primera Beca en Innovació Docent que ha atorgat la Fundació Puig a UIC Barcelona. Aquesta beca valora projectes innovadors del professorat de UIC Barcelona que busquen l’excel·lència docent mitjançant la introducció de millores en el procés d’aprenentatge dels estudiants i en la qualitat de la docència universitària.

Les coordinadores del projecte guanyador han explicat que “els educadors han de ser capaços d’utilitzar la tecnologia per millorar i transformar les pràctiques de l’aula i enriquir el seu propi desenvolupament i identitat”. En aquest sentit, explica Fernández, “a través de la gamificació –neologisme que unifica les paraules angleses game i education– es treballaran continguts propis de les assignatures en què s’integra aquesta estratègia, i de forma transversal es desenvoluparà la competència digital de l’estudiant en totes les assignatures.

Alhora, continua explicant la vicedegana, “tots els professors implicats podran posar en pràctica i desenvolupar la competència digital docent, sense perdre’s en els processos, sinó en el que realment es pot aconseguir”. En el projecte també hi han participat els professors Salvador Vidal, Maite Fuertes i Sílvia Albareda, del grup de recerca SIRSU de la mateixa Facultat d’Educació.

L’acte de lliurament de la beca va tenir lloc a l’Auditori de la Facultat d’Educació i va ser presidit pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Jaume Armengou. També hi va ser present el president de la Fundació Puig, Xavier Puig, que va destacar que “promoure l’activitat docent i de recerca del professorat és fonamental per enfortir la Universitat i tendir cap a l’excel·lència”.