Mor Josep Vilá i Tortosa, professor de UIC Barcelona i membre del Consell Assessor Universitari

13/09/16
Comparteix aquesta informació

Josep Vilá i Tortosa, conseller delegat de Plus Ultra Seguros, va morir dissabte passat. Era llicenciat en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Economia i Direcció d’Empreses per l’IESE. A UIC Barcelona, ​​va estar vinculat al departament d’Economia i Organització d’Empreses, i va impartir docència al llarg de setze anys, des del 1999 fins al curs passat.

Al llarg d’aquests anys, Josep Vilá i Tortosa va impartir diverses assignatures, de grau i de postgrau, tant a la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials com a la Facultat d’Odontologia.

A la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials va impartir Relacions Laborals i Teoria de l’Organització per al grau en Administració i Direcció d’Empreses, i Comportament Organitzatiu per al Màster Universitari en Direcció d’Empreses i Sistemes de Producció.

A la Facultat d’Odontologia va impartir l’assignatura de Gestió Sanitària per al grau en Odontologia, i Gestió Empresarial per diversos màsters d’Odontologia. Va ser, també, membre de la Comissió de Qualitat de la Facultat d’Odontologia. Al Campus Sant Cugat, també va impartir Economia de la Salut, per a Fisioteràpia i Ciències de la Infermeria.

Vilá i Tortosa atresorava altres experiències de postgrau en centres de reconegut prestigi com la Georgia State University (Atlanta) i el Bentley College (Boston), i era  membre del Consell Assessor Universitari de la Universitat.

La trajectòria professional de Vilá en el sector assegurador, i més concretament en Assegurances Catalana Occident, va tenir el seu inici l’any 1996, atès que va treballar com a consultor adjunt per a la direcció d’Automòbils. L’any 2000 va ser nomenat director del ram d’Autos i el 2004 va passar a ocupar el lloc de responsable d’assegurances generals de Grup Catalana Occident, funcions que va desenvolupar fins al seu nomenament com a conseller delegat de Plus Ultra Assegurances el març de 2015.

La Universitat sent la seva pèrdua, s’uneix al dolor de la família i prega una oració per la seva ànima.