Mor l’editor i professor Carlos Pujol

03/04/20
Comparteix aquesta informació

Havia fet classes a la Facultat de Ciències de la Comunicació i a la Facultat d’Humanitats

Mor l’editor i professor Carlos Pujol

L’editor, traductor i professor Carlos Pujol Lagarriga ens ha deixat. Fill de l’històric editor de Planeta Carlos Pujol, va dedicar la seva trajectòria professional al sector editorial, principalment com a editor, traductor i col·laborador editorial. Actualment, formava part de l’Editorial Alrevés, un segell que aposta per la narrativa de ficció i no ficció.

Nascut a Barcelona el 1966 i llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, Pujol Lagarriga va combinar la seva faceta d’editor amb la docència. A la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona va impartir classes de redacció i comunicació escrita als graus en Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques durant els cursos 2011-2012 i 2012-2013. Paral·lelament, va participar en diferents edicions del Màster Universitari en Gestió Cultural de la Facultat d’Humanitats entre el 2014 i el 2013.

D’altra banda, Carlos Pujol va ser un gran divulgador de l’obra del seu pare. Juntament amb la seva mare i els seus germans va donar el fons personal de l’escriptor a UIC Barcelona, on s’investiga el seu llegat a través del grup de recerca Carlos Pujol, Literatura i Humanisme, que dirigeix la professora Teresa Vallès.

Des de UIC Barcelona donem el condol més sincer a la família i preguem una oració per la seva ànima.