La periodontitis augmentarà en els pròxims anys i té repercussions en tot el cos

31/05/19
Comparteix aquesta informació

És una de les principals conclusions presentades al SEPA’19, el Congrés de la periodòncia i la salut bucal que se celebra des del dia 29 de maig fins a l’1 de juny a València

La periodontitis augmentarà en els pròxims anys i té repercussions en tot el cos
En el centre de la imatge el Dr. José Nart i el Dr. Xavier Gil, rector de UIC Barcelona
“La inflamació pròpia de les malalties periodontals té repercussions en tot el cos. Per això, és fonamental controlar aquesta patologia i així evitar problemes tant en la cavitat bucal com de la salut general”, ha afirmat el Dr. José Nart, responsable de l’àrea de Periodòncia i director del Màster en Periodòncia de la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona, i secretari de la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA).
 
El Dr. Nart és un dels experts que han participat en l’edició d’aquest any del Congrés de la periodòncia i la salut bucal organitzat per SEPA’19, l’esdeveniment de referència europea que reuneix més de 5.000 professionals del sector en l’àmbit internacional. 
 
Les dades presentades en els primers dies del congrés apunten al fet que la periodontitis afectarà fins a 12 milions d’espanyols en els propers anys. Per ajudar a reduir aquesta incidència, els experts consideren imprescindible integrar aquesta especialitat odontològica i mèdica amb altres disciplines, i fomentar els estudis multidisciplinaris i enfocaments més globals.