Pablo Gálvez participa en un simposi al Congrés SEPAR

11/07/16
Comparteix aquesta informació

Pablo Gálvez, membre de l’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona, va assistir com a ponent al 49è Congrés SEPAR (Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica). Gálvez va participar al Simposi SEPAR Pacientes: “Hablando se entiende la gente... ¿o no?”. La sessió es va establir com un espai en què es van abordar diferents temes que afecten la vivència del pacient i el familiar amb la malaltia. A més, es va ressaltar la importància de tenir en compte la seva experiència o les seves capacitats per comprendre la informació sanitària tant oral com escrita.

Pablo Gálvez participa en un simposi al Congrés SEPAR

La taula estava formada per tres professionals més, el Dr. Joan Escarrabill, pneumòleg director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, la Dra. Raquel García-Retamero, professora titular del departament de Psicologia Experimental de la Universitat de Granada, i el Dr. Xavier Clèries, psicòleg coordinador del Programa integral d’atenció centrada en el pacient.

Gálvez va parlar sobre l’alfabetització en salut. Per fer-ho, va fer una contextualització de la situació als Estats Units i a Europa i va exposar diferents articles que mostraven les implicacions que té per la salut aquesta alfabetització. Per acabar, Gálvez va presentar diferents estratègies per generar una millora en la informació que rep el pacient, ja sigui oral o escrita,  i també va mostrar exemples dels treballs realitzats a l’Institut Albert J. Jovell de UIC Barcelona, entre d’altres.