Peces guanyadores de la 13.ª edició del curs de la Càtedra Ceràmica de Barcelona

16/12/16
Comparteix aquesta informació

El dia 2 de desembre va tenir lloc la reunió del jurat final de la 13.ª edició de la Càtedra Ceràmica de Barcelona de la School of Architecture de UIC Barcelona.

 Peces guanyadores de la 13.ª edició del curs de la Càtedra Ceràmica de Barcelona

Els alumnes van defensar un a un les peces ceràmiques que havien treballat al llarg de tot el trimestre. El jurat va estar compost per Rafael de la Hoz, arquitecte; Alberto Peñín, arquitecte; Nani Marquina, dissenyadora i presidenta del FAD; Fidel Ferrando, ceramista, i Ana Martínez, representant d’ASCER.

El jurat va atorgar els tres premis Càtedra Ceràmica 2016 i una menció especial:

1. Categoria de Peçes Catenàries:

 

Peça FLEXLAM, d’Ignacio Morente

Per la seva lleugeresa i proximitat amb la indústria. Perquè reutilitza un producte existent al mercat d’una manera original i nova.

 

Menció especial:

 

Peça COMPOSE, de Genís Vilalta

Per la versatilitat de la peça i per la seva relativa freqüència modular. Perquè es tracta d’una peça de fàcil producció i per la gran capacitat d’assemblatge i combinació que té amb altres materials.

 

2. Categoria de Pèrgoles Planes

Peça INTERWINED, de Laurence Dugardyn

Amb una sola geometria és capaç de construir un sistema complex, evocador, aconseguint un resultat formal amb una geometria molt bella que és capaç de generar un joc d’ombres molt interessant. Les ombres que es projecten en parets i sòls i la llum zenital que es genera en el propi interior de les peces, doten l’espai d’un gran lirisme i de riquesa arquitectònica.

 

3. Categoria Parament Vertical, Gelosia

 

Peça GREENHELIX, de Marta Delgado

Per la seva originalitat. Per la simbiosi que genera la pròpia peça, o el conjunt de peces, entre la ceràmica i l’arquitectura. Perquè es tracta d’una peça amb una geometria molt especial, en forma d’hèlix, en què la creativitat en el color resulta clau per realçar-ne la pròpia geometria, que s’adapta al vent mitjançant un gir aerodinàmic molt bell.