Pere Solanellas: «El lideratge és veure oportunitats on els altres veuen problemes i amenaces»

25/04/13
Comparteix aquesta informació

"Lideratge en temps de crisi" era el títol de la conferència que va donar Pere Solanellas, director general del Grup Àccura i de Sport Assistance Consulting, als alumnes de 3r d'ADE. Solanellas, amb una llarga experiència com a fundador i impulsor de diferents iniciatives empresarials, va parlar de quines són les qualitats més importants d'un emprenedor en l'actual situació crítica.

Pere Solanellas: «El lideratge és veure oportunitats on els altres veuen problemes i amenaces»

Partint de la premissa que “avui no hi ha líders”, Solanellas va animar els assistents a saber passar per sobre dels problemes actuals i anar més enllà: “el lideratge –va dir aquest empresari– és veure oportunitats on els altres veuen problemes i amenaces , especialment en temes d’eficiència”.

En aquesta línia, el director general del Grup Àccura va explicar que el que és realment líder sap aprendre dels errors i canviar. “Les crisis –afirmava Solanellas– ens han d’ensenyar a conèixer-nos millor nosaltres mateixos. Això és una característica fonamental del lideratge”. Per això, el que ell anomena “lideratge modern” és el que respon a tres paraules angleses: “work, fun i profits”.

Pere Solanellas, que va rebre, el 2009, el premi al Millor Dirigent Professional, atorgat per la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport, al final de la conferència va presentar el nou màster de la UIC que comença el curs vinent i ell dirigirà, el Màster Universitari d’Empreses de Servei.