Pilar Lacorte analitza la dinàmica de les relacions familiars com a força pel canvi social

20/05/14
Comparteix aquesta informació

Pilar Lacorte, subdirectora de programes docents de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC, va pronunciar la conferència «L'educació familiar: clau emergent del segle XXI» amb motiu de la commemoració del XXè aniversari del Dia Internacional de la Família en un acte organitzat per l'Institut de Política Familiar de Balears.

Pilar Lacorte analitza la dinàmica de les relacions familiars com a força pel canvi social

L’acte va tenir lloc a la seu de Caixa Fòrum a Palma de Mallorca i va ser presidit per la Sra. Núria Riera, consellera d’Administracions Públiques. Van assistir-hi també representants de l’Ajuntament de Palma de Mallorca i diputats del Parlament de les Illes Balears.

Al llarg de la conferència, Lacorte va analitzar la dinàmica de les relacions familiars com a força pel canvi i millora, tant personal com social, especialment el vessant educatiu de la relació conjugal, i la necessitat que les polítiques de família promoguin i respectin la funció de personalització ètica que té la família.

Al marge de les crisis i anàlisi del concepte de família, l’experiència ens manifesta que les relacions que s’estableixen en la intimitat familiar són el pilar de la vida. Les relacions familiars es?basen en?una vincle incondicional. Aquest entramat relacional constitueix el marc on l’ésser humà aprèn i desenvolupa plenament la seva dimensió personal; és, per tant, la base educativa fonamental de l’ésser humà.