Pilar Lacorte participa en diversos fòrums sobre maternitat, ideologia de gènere i família

15/07/16
Comparteix aquesta informació

Pilar Lacorte, sotsdirectora de docència de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família, el mes d’abril passat va assistir a les Jornades sobre Teoria de Gènere: Política i Identitat Sexual que van tenir lloc a l’Institut Philanthropos, a Friburg (Suïssa). En aquest fòrum, els diversos experts van destacar que durant segles la relació entre política i sexualitat s’ha centrat en la necessitat de continuïtat que té tota societat. La sexualitat té una dimensió política essencial, és a dir, la manera en què des de la política s’entén la família dóna lloc a un tipus diferent de societat. En aquesta jornada es van analitzar aquests temes, així com la influència de les anomenades “teories de gènere” en la vida política de la societat occidental actual.

Pilar Lacorte participa en diversos fòrums sobre maternitat, ideologia de gènere i família

D’altra banda, i com a fruit de la seva assistència al congrés “Familias fuertes, comunidad fuerte”, celebrat a Milà, Lacorte va poder comprovar el consens dels ponents en el fet que afavorir les relacions familiars és la millor manera de generar bé comú. La conferència del professor i sociòleg relacional Pierpaolo Donati va posar l’accent en la família com a font de béns relacionals per a si mateixa i per a la comunitat.

Finalment, Pilar Lacorte va pronunciar davant l’associació Maternity una conferència de cloenda del curs acadèmic titulada: “El privilegi de ser dona”. Aquesta associació té entre els seus objectius ajudar la dona embarassada a través de diversos projectes d’acollida, atenció sanitària i nutricional, acompanyament, formació, inserció laboral, i conciliació treball-família.