Premi per a la proposta "Repensando los bordes urbanos de Medellín", en què ha col·laborat el Màster de Cooperació Internacional de l'ESARQ

03/11/14
Comparteix aquesta informació

La Red CYTED (Des)Bordes Urbanos ha atorgat el primer premi en la categoria de Treballs d'extensió i articulació amb el medi promoguts des d'espais universitaris a la proposta ?Repensando los bordes urbanos de Medellín?, en el marc d'un concurs internacional. En el treball, coordinat per la Universitat Nacional de Colòmbia, hi va col·laborar l'any 2013, entre d'altres, el Màster en Cooperació Internacional i Arquitectura d'Emergència de l'ESARQ-UIC.

Premi per a la proposta "Repensando los bordes urbanos de Medellín", en què ha col·laborat el Màster de Cooperació Internacional de l'ESARQ

“Repensando los bordes urbanos de Medellín” és un treball acadèmic liderat pel Màster en Estudis Urbans i Regionals de la Universitat Nacional de Colòmbia. La idea de la proposta era entendre de primera mà quins són els requeriments, i també les aportacions, de la comunitat de Medellín, i, d’acord amb això, articular diferents actors per tal de repensar un model alternatiu d’intervenció a les vores urbanes de la capital antioquena. Van participar en el projecte estudiants dels màsters en Planejament i en Cooperació Internacional de la Universitat de Colúmbia (Nova York) i del Màster en Cooperació Internacional de l’ESARQ-UIC així com diferents actors locals i del Departament Administratiu de Planejament de Medellín.

El premi rebut consisteix en la publicació del treball a la revista Vivienda Popular, de Montevideo (Uruguai), en un número especial de Red CYTED (Des)Bordes Urbanos. A més a més, els investigadors han rebut una invitació per participar al III Encuentro Iberoamericano Red (Des)Bordes Urbanos i a la III Jornada de Vivienda Social y Ciudad, que s’ha fet a la Facultat d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme de la Universitat Nacional del Litoral, a Santa Fe, Argentina, de l’1 al 3 d'octubre.

La Red (Des)Bordes Urbanos és una xarxa que aplega grups d’investigadors i que propicia espais connectats de formació acadèmica i transferència tècnica, disseny i aplicació de polítiques. Busca promoure l’acumulació i circulació transversal real sobre la gestió integral sostenible dels espais urbans perifèrics a Llatinoamèrica.

+ informació