Primer curs de formació contínua per a higienistes

09/05/12
Comparteix aquesta informació

La Facultat d'Odontologia de la UIC ha realitzat per primera vegada un curs teoricopràctic de formació contínua per a higienistes el 20 i 21 d'abril, patrocinat pels laboratoris farmacèutics Johnson & Johnson i amb la col·laboració de la Clínica d'Odontologia de la UIC (CUO).

Primer curs de formació contínua per a higienistes

Aquest curs de dos dies de durada anava dirigit a higienistes dentals amb interès per la periodòncia que volguessin ampliar la seva formació teoricopràctica en la fase higiènica periodontal.

Per primera vegada, la Facultat d'Odontologia de la UIC va celebrar el curs en què van participar 17 higienistes, en el qual es van revisar tots els conceptes bàsics i es van posar en pràctica. En aquest sentit, el divendres 20 d'abril, els participants van poder revisar, quant a la teoria, tots els conceptes casuals, diagnòstics, pronòstics i de pla de tractament en fase I periodontal. També van aprendre a instrumentar el raspat i allisat redicular amb les diferentes eines. El dissabte 21 els participants van realitzar pràctiques amb pacients.

El curs ha estat gestionat per la Dra. Neus Carrió, amb el suport d'altres tres professores de l'àrea de Periodòncia: Núria Bertos, Blanca Paniagua i Mariana Baglio, i amb la col·laboració dels estudiants de 1r i 2n del Màster en Periodòncia.

Segons el Dr. Nart, cap de l'àrea de Periodòncia, gràcies a l'èxit d'aquest primer curs, s'ha decidit que els propers anys es repetirà aquesta formació contínua per a higienistes.