Primera edició a Londres del seminari «Economic Evaluation of Medicines and Health Technologies»

30/07/15
Comparteix aquesta informació

La Dra. Marta Trapero-Bertran, investigadora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, ha dirigit la primera edició del seminari “Economic Evaluation of Medicines and Health Technologies”, un programa compartit entre UIC Barcelona i la City University de Londres, celebrat del 8 al 10 de juliol al Regne Unit.

Primera edició a Londres del seminari «Economic Evaluation of Medicines and Health Technologies»

Els responsables de planificació i gestió de la salut del nostre país, que participen en el disseny de les futures polítiques i el desenvolupament d’estratègies de decisió i planificació dels pressupostos de salut, han d’incorporar la innovació en salut al nostre sistema sanitari mitjançant un criteri explícit. Actualment, això és un repte per als proveïdors de salut, les organitzacions professionals i les persones que prenen decisions, especialment en el context actual de restriccions econòmiques.

Aquest seminari ha ofert l’oportunitat d’entendre com l’avaluació econòmica podria ajudar a informar més bé de les decisions en política de salut a Espanya compartint experiències amb el Regne Unit, país que ha estat usuari històric d’avaluació econòmica per informar les decisions en salut.

Els objectius del programa són transferir el coneixement dels aspectes clau de l’avaluació econòmica i de les tècniques i eines utilitzades en aquest tipus d’anàlisi i, per tant, proporcionar una visió general de l’ús de l’avaluació econòmica per informar de les decisions en salut a tot el món.

El curs ha estat un dels resultats del conveni signat entre UIC barcelona i la City University London i se n’espera una segona edició de cara a finals del curs acadèmic vinent.