Professionals de la cultura auguren bones perspectives laborals als estudiants d'Humanitats

17/02/12
Comparteix aquesta informació

La Facultat d'Humanitats de la UIC va celebrar, el 15 de febrer passat, la 3a edició del Taller d'Humanitats sota el títol: «Les Humanitats en un món professional canviant». El Taller va consistir amb una taula rodona composta per professionals destacats d'organitzacions internacionals i culturals que van explicar la seva realitat i les diferents sortides professionals que presenten avui dia els estudis d'Humanitats. A aquesta edició, hi va assistir una cinquantena de persones, entre alumnes de 2n de batxillerat de diferents col·legis de Barcelona i alumnes d'Humanitats de la UIC.

Alexandra Guzmán, vicedegana de la Facultat d'Humanitats de la UIC, va ser l'encarregada de moderar la taula rodona i de presentar els ponents. La primera a intervenir va ser Antònia Maria Perelló, conservadora i responsable de la Col·lecció MACBA i professora del Màster en Gestió Cultural de la UIC. La Dra. Perelló, a la seva intervenció, va destacar que "una de les qualitats que tenen els estudis humanístics és la flexibilitat per desenvolupar la carrera professional", així mateix va animar els estudiants a aprofitar el programa de pràctiques en institucions, com a primer pas per introduir-se en el món laboral.

La següent a exposar el seu parlament va ser Laura Sáenz, directora del Departament de Recursos Humans i membre del Consell de Direcció d'Intermón Oxfam, que va insistir en el valor afegit que aporta la formació en estudis humanístics i va declarar que "estudiar humanitats dóna recursos i referents i converteix les persones en professionals versàtils i pluridisciplinaris".

Carla Ventosa, que es dedica al Màrqueting i la Captació de Fons per a UNICEF Comitè Catalunya, va donar suport a la declaració de Laura Sáenz i va assenyalar que "ser humanista és estar en desenvolupament continu", també va destacar la importància de fer networking i de donar-se a conèixer.

Després de la ponència de la Carla, Mohammed Elrazzaz, gestor cultural i professor del Màster en Gestió Cultural de la UIC, va parlar dels tòpics sobre les sortides dels estudis de lletres i va reivindicar la dimensió profunda de la cultura.

Finalment, Mike Ribalta, de FiraTàrrega, va concloure la seva exposició amb la reflexió següent: "si sou apassionats i emprenedors, Humanitats és la vostra carrera".
Per acabar, la Dra. Guzmán va agrair la presència de tots els assistents i la intervenció dels convidats i va donar pas a un torn de preguntes en el qual els alumnes van poder intercanviar opinions sobre el món de la cultura i les sortides professionals d'aquesta branca amb els ponents.

La Facultat d'Humanitats organitza per tercer any consecutiu aquest taller amb l'objectiu de mostrar la rellevància de les Humanitats a la societat actual i informar els futurs alumnes sobre les sortides professionals.