El professor Bastida participa en un lliurament de premis a emprenedors socials de Barcelona Activa

05/06/18
Comparteix aquesta informació

Va impartir una conferència sobre el valor que suposa per a la societat l’emprenedoria social en un acte celebrat a la fira Bizbarcelona.

El professor Ramón Bastida ha participat en el lliurament de premis d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa celebrat en el marc de la fira Bizbarcelona. El professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona va fer una xerrada minuts abans que els quinze projectes es presentessin al públic. 

Bastida va analitzar les característiques que defineixen les empreses socials i les diferències amb les empreses mercantils. També va abordar alguns dels reptes que cal tenir en compte, com l’alineació de la missió de l’empresa social amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Organització de les Nacions Unides.

A més a més, va assenyalar la importància de retre comptes i de ser transparents mitjançant l’ús d’indicadors per mesurar l’impacte social o la incorporació de polítiques d’igualtat, evitar diferències salarials o fomentar la presa de decisions participativa, entre d’altres aspectes relacionats amb la millora del model de governança.