La professora Elizabeth Alssen imparteix una conferència sobre bones pràctiques per ensenyar anglès

12/01/18
Comparteix aquesta informació

Una seixantena d’assistents van escoltar l’experta amb trenta anys de carrera a Finlàndia, país referent en el món de l’educació.

La professora Elizabeth Alssen imparteix una conferència sobre bones pràctiques per ensenyar anglès

Al voltant de seixanta assistents, entre docents i estudiants, van acudir a la conferència impartida per la professora Elizabeth Alssen, de la Universitat de Lapònia (Finlàndia). En concret, el 10 de gener passat,  Alssen va parlar sobre bones pràctiques en l'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera, explicant de manera concreta el cas de Lapònia.

La professora anglesa, que fa més de trenta anys que viu a Finlàndia, va explicar en primer lloc aspectes contextuals del país que van ajudar a entendre millor les característiques del seu sistema educatiu. En segon lloc, va detallar l'estatus canviant de la llengua anglesa en la societat finlandesa des dels anys seixanta. En tercer lloc, va explicar les característiques generals de l'ensenyament de les llengües estrangeres a les escoles del país.

Seguidament, Alssen va continuar la xerrada amb una part més pràctica. Va oferir exemples diferents a tots els nivells (des d'educació infantil fins a l’universitari) de les possibles pràctiques que hi ha per ensenyar llengua estrangera. 

La sessió va ser moderada per la professora de la Facultat d'Educació Maria Cerrato, que va treballar amb Alssen durant la seva estada Erasmus+ a Finlàndia el febrer del 2017.