Professors i alumni de la School of Architecture, entre els finalistes del Projecte del Nou Espai Barça

18/09/15
Comparteix aquesta informació

El Futbol Club Barcelona es troba en ple desenvolupament del Projecte del Nou Espai Barça, el qual afecta els terrenys de la ciutat de Barcelona que envolten l'actual Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Miniestadi. 

Professors i alumni de la School of Architecture, entre els finalistes del Projecte del Nou Espai Barça

El 5 de juny passat va començar el concurs de selecció dels projectes arquitectònics, i entre els finalistes hi ha professors i alumni de la School of Architecture de UIC Barcelona.

El jurat ha triat vuit equips formats, majoritàriament, per un estudi internacional i un de local que prepararan les seves propostes arquitectòniques per a l'Estadi, i sis equips que faran el mateix per al Nou Palau, basat en la recomanació de la comissió tècnica, formada per l'equip de l'Espai Barça i dos arquitectes que representen el COAC (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya).

Dels vuit equips d'arquitectes que opten al projecte del nou Camp Nou es troba l'equip format per Gensler Sport i OAB. Gensler forma equip amb l'estudi OAB, de Carlos i Borja Ferrater, aquest últim alumni i professor de Projectes de la School of Architecture.

Entre els sis equips seleccionats per al nou Palau Blaugrana hi ha l'equip format per Make i BCQ Arquitectes, del qual David Baena és soci fundador a més a més de professor de Construcció de la Universitat. En aquest mateix despatx, hi col·labora Manel Peribáñez, alumni de la School of Architecture.

Un altre dels projectes seleccionats per al nou Palau Blaugrana és el que formen Mangado Arquitectes, Bach Arquitectes, R. Sanabria Arquitectes i I. Paricio. Amb Bach Arquitectes col·laboren professors de l'últim taller vertical, “Urbanmaking”, que va tenir lloc fa uns quants dies al Campus d’Iradier.

Ara, el concurs entra en la segona fase, en què els finalistes treballaran durant els pròxims tres mesos els requisits que el F.C. Barcelona ha aportat i les recomanacions d'una comissió tècnica formada per representants del COAC, des del punt de vista constructiu, de volumetria i d'operacions, i elaboraran els seus projectes. A finals d'any s’escolliran dues propostes guanyadores.