Professors i Alumni de l'ESARQ-UIC, premiats en diferents categories dels IX Premis AJAC

27/10/14
Comparteix aquesta informació

El divendres passat, 24 d'octubre, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis AJAC IX, de l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. En aquesta edició, diversos professors i Alumni han estat guardonats en diferents categories.

Arquitectura-G, format per Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta –Alumni i professors de l’ESARQ–, han estat els guanyadors en la categoria d’Obra realitzada: Arquitectura amb el projecte “Casa Luz”.
Tomeu Ramis, director del darrer Taller Vertical 2014 i professor de projectes de l’ESARQ, i la resta de l’equip de Flexoarquitectura han estat els guanyadors en la categoria d’Obra no realitzada: Arquitectura, amb el projecte “Autarchy”, i també en la categoria d’Obra realitzada: Interiorisme amb el projecte “NU”.

El també professor de projectes de l’ESARQ del curs passat, Josep Camps, juntament amb la resta de l’equip d’Arquitecturia, ha estat el guanyador en la categoria d'Obra no realitzada: Urbanisme amb el projecte “Permeable City”. L’Alumni Larratz Domínguez ha estat el guanyador en la categoria d’Obra no realitzada: Projectes Final de Carrera amb la proposta “Claro en el bosque”.

Els Premis AJAC IX es van atorgar en el marc del mARQet, a l’Arts Santa Mònica. L’acte de lliurament de premis va reunir tant els antics premiats com els actuals i també autoritats com ara el conseller de Cultura de la Generalitat, Hble. Sr. Ferran Mascarell, el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Il•lm. Sr. Antoni Vives, la regidora del districte de Ciutat Vella, Il·lma. Sra. Sara Jaurrieta, l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Vicente Guallart, i el president del COAC, Lluís Comerón.

L’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) celebra el seu vintè aniversari i presenta la novena edició dels premis bianuals AJAC amb la voluntat de donar a conèixer els millors treballs de joves arquitectes: obres construïdes, projectes no construïts, projectes de final de carrera i treballs de recerca teòrica en l’àmbit de l’arquitectura. Per això, s’organitzen diversos jurats de prestigi cridats a formular un veredicte desinteressat en una divisió de categories que és un dibuix de la professió fidel amb el que fan els joves arquitectes de Catalunya. L’AJAC exposa i publica els treballs premiats i organitza conferències i tertúlies amb els arquitectes guanyadors.