UIC Barcelona obté finançament del Ministeri per liderar una xarxa temàtica de biomaterials per la lluita contra la periimplantitits

04/10/19
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona ha obtingut finançament del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MCIU) - Agència Estatal d’Investigació (AEI) per liderar la Xarxa Temàtica de Biomaterials Bactericides per a la Lluita contra la Periimplantitis. La convocatòria forma part del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment Científic i Tecnològic del Sistema d’R+D+I.

UIC Barcelona obté finançament del Ministeri per liderar una xarxa temàtica de biomaterials per la lluita contra la periimplantitits

El projecte està format per investigadors de la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Vigo, la Universitat d’Extremadura, la Universitat de Sevilla, la Universitat de Granada i la Universitat de Santiago de Compostel·la. L’investigador coordinador del projecte és el rector, el Dr. Xavier Gil i per part de UIC Barcelona també en formen part el Dr. Federico Hernández-Alfaro i el Dr. José Nart, professors de la Facultat d’Odontologia. 

Com a Xarxa Temàtica, l’objectiu del projecte és crear una xarxa que estableixi una comunicació estable entre els investigadors que treballen en biomaterials amb funcions bactericides en implantologia oral i els clínics que investiguen diferents estratègies per reduir la infecció en els pacients que han estat tractats amb implants dentals. 

Entre les accions que es proposen al projecte, hi ha la de compartir la recerca entre els diferents grups que derivi en sinergies entre els dos àmbits. D’aquesta manera, en els projectes de recerca en el camp dels biomaterials, hi seran presents els clínics per tal que la recerca es focalitzi en problemes reals. Per altra banda, els grups d’investigadors en biomaterials estudiaran els problemes clínics amb exemples reals per aproximar les solucions a la realitat. També es proposa, entre d’altres, l’organització d’un congrés interdisciplinari en materials dentals.

 El projecte té una durada de dos anys i el pressupost total concedit és de 15.000 €.