UIC Barcelona obté quatre ajuts Llavor, del programa Indústria del Coneixement de la Secretaria d’Universitats i Recerca

25/04/19
Comparteix aquesta informació

La Universitat ha aconseguit quatre ajuts Llavor, de la convocatòria d’Ajuts d’Indústria del Coneixement per a l’any 2018 de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

UIC Barcelona obté quatre ajuts Llavor, del programa Indústria del Coneixement de la Secretaria d’Universitats i Recerca

Els ajuts Llavor formen part del programa Indústria del Coneixement que promou la Secretaria d’Universitats i Recerca. L’objectiu és afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica (spin-offs), derivades de la recerca que es duu a terme a les universitats i els centres de recerca. Tot això dins l’estratègia per transferir la tecnologia i el coneixement generats en l’entorn acadèmic i científic al sector empresarial.

El programa consta de tres fases, la primera de les quals és Llavor. En aquesta primera fase de valorització, s’ofereixen ajuts destinats a la protecció del coneixement i als primers treballs de desenvolupament d’un producte: els preprototips. També s’ofereix formació, assessorament i mentoria sobre gestió empresarial, coordinats per la Universitat de Califòrnia, Berkeley. 

UIC Barcelona es va presentar a la convocatòria amb cinc projectes Llavor, quatre dels quals han estat concedits:

— “Medicació intraconducte amb nanopartícules en endodòncia”, del Dr. Fernando Durán-Sindreu, professor de la Facultat d’Odontologia.
—  “Customització i impressió 3D de malles reabsorbibles”, del Dr. Federico Hernández-Alfaro, professor de la Facultat d’Odontologia.
— “Bactèries per curar l’acne; un problema d’equilibri”, del Dr. Josep Clotet, vicerector de Professorat i Ordenació Acadèmica, dins el departament de Ciències Bàsiques.
— “Integració arquitectònica de captadors solars tèrmics realitzats amb materials ceràmics de gran format i làmines impermeables de llarga vida útil”, del Dr. Vicenç Sarrablo, professor de UIC Barcelona School of Architecture. 

En total, s’han rebut 80.000 €, 20.000 € per a cada projecte. Aquests projectes estan cofinançats per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).