Prop de 200 empresaris participen al II Simposi Internacional «Empreses amb rostre humà»

28/02/14
Comparteix aquesta informació

El II Simposi Internacional «Empreses amb rostre humà», patrocinat per Deloitte, que té lloc durant tota la jornada d'avui ha reunit prop de 200 persones compromeses amb la visió humanista de l'empresa.

Prop de 200 empresaris participen al II Simposi Internacional «Empreses amb rostre humà»

“Està demostrat que els resultats d’una organització milloren si els empleats interioritzen la missió de l’empresa i no només treballen per objectius”, ha declarat avui Carlos Rey Peña, director de la Càtedra Direcció per Missions i Govern Corporatiu de la UIC, en el marc del II Simposi Internacional “Empreses amb rostre humà” que ha organitzat la Càtedra a la Universitat, amb el patrocini de Deloitte.

Prop de 200 persones participen en el simposi, que promou la visió humanista de l’empresa, amb l’aportació d’acadèmics i de directius de diversos sectors de reconegut prestigi. El simposi pretén, precisament, fomentar una manera d’entendre l’empresa centrada en les persones i en el sentit de la seva feina. En un estudi fet per la Càtedra sobre una mostra de 2.700 directius i dirigents de 65 empreses de diversos sectors —presentat al congrés Global Innovation and Knowledge Academy (GIKA, juliol 2013)—, es va demostrar que el sentit de la missió està molt correlacionat amb l’ambició per aprendre i innovar. “Les persones no treballem només per diners (motivació extrínseca), sinó que també necessitem donar un sentit de missió a la nostra feina (motivació transcendent)”, ha afegit Rei Penya.

En l’edició  passada, Miquel Bastons, director associat de la Càtedra, va apuntar que “la crisi  convida les empreses a qüestionar alguns dels plantejaments amb què han funcionat en els últims anys i a proposar nous enfocaments i estils de gestió més humanistes i no només centrats en el benefici i en els indicadors financers”.

En aquesta segona edició, han posat sobre la taula aquesta qüestió el catedràtic de Filosofia de la Universitat de Navarra, Alejandro Llano; el soci fundador de Transforma, Juan M. Serrano, i Josep M. Pujol, president de Ficosa Internacional, els quals han impartit les seves respectives ponències al matí.

A la tarda, tindrà lloc una taula rodona en la qual diversos representants de les empreses que conformen la càtedra exposaran casos d’èxit sobre la direcció per missions: hi participaran Manuel Jiménez-Maña, director gerent de Corporació Jiménez-Maña; Joan Pere Salom, director de Human Capital de Deloitte; Rufino Orejas, president d’Industrial Química del Nalón; Eduard Fitó, director de Desenvolupament de Negocis i Afers Corporatius de Semillas Fitó, i Jon San Cristóbal, director general d’Huf Portuguesa.

L’acte d’obertura ha anat a càrrec del vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la UIC, el Dr. Jaume Armengou, i clausuraran el simposi el Sr. Francesc Homs i Ferret, president del Consell Assessor Universitari de la UIC, i Jaume Buxó, soci director de Deloitte a Catalunya, Aragó, Balears i Andorra.

Sobre la càtedra Direcció per Missions i Govern Corporatiu

La càtedra Direcció per Missions i Govern Corporatiu pertany a la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC, està dirigida pel Dr. Carlos Rey i pel Dr. Miquel Bastons, com a director associat. La Direcció per Missions és un model de direcció i d’organització d’empreses basat en les persones, les seves motivacions, els seus valors i el sentit de transcendència de les seves actuacions. Es tracta d’un sistema de govern i organització que integra la missió en els sistemes de gestió i que promou el compromís dels membres de l’empresa. La càtedra col·labora amb empreses de diferents sectors, especialment sensibilitzades amb la implicació del seu personal en la missió de l’empresa. Està conformada per Corporación Jiménez Maña (partner principal), Aitex, Industrial Química del NalónJJC Contratistas Generales, Kern Pharma, Huf i Semillas Fitó.

.