Quaranta professors de secundària i batxillerat es formen en primers auxilis i reanimació cardiopulmonar a UIC Barcelona

04/03/16
Comparteix aquesta informació

Alumnes d’Infermeria de UIC Barcelona han format una quarantena de professors de secundària i batxillerat de Catalunya en primers auxilis i reanimació cardiopulmonar. Els tallers, coordinats per les professores Encarna Rodríguez i Mariona Guerrero s’emmarcaven en el pràcticum de 'rol docent', una competència molt necessària per a la professió, que vol vetllar per la prevenció i la promoció de la salut, però que no sempre es treballa de manera adequada.

Quaranta professors de secundària i batxillerat es formen en primers auxilis i reanimació cardiopulmonar a UIC Barcelona

El taller de reanimació cardiopulmonar ha constat d’una part teòrica i d’una part pràctica, en la qual s’ha aplicat aquesta tècnica als torsos de maniquins preparats per a l’ocasió. El taller de primers auxilis ha abordat també de manera teoricopràctica quatre casos amb què un docent pot trobar-se a l’aula: crisis d’ansietat, crisis convulsives, hemorràgies i síncopes.

En tots dos tallers els assistents han estat molt participatius. Uns quants dels centres de què procedien els assistents són: Escola Joan Maragall, Institut el Castell, Institut Pompeu Fabra de Badalona, ​​Escola Ernest Lluch, Institut Guillem Catà, UEC Sant Cugat, IES Ausiàs March, INS Barres i Ones, IES Banús , Escola Lleó XIII, INS XXV Olimpíada, INS FX Lluch i Rafecas, IES Joan Coromines de Pineda de Mar, Escola Guixot, Institut la Ferreria de Montcada i Reixac, IES Serra i Fontanet, Col·legi Puresa de Maria, Lycée Français de Gavà, Institut Agustí Serra, Institut Torre de Malla de Parets del Vallès, Col·legi Viaró, Col·legi Santa Maria dels Apòstols, Institut Castellet i Institut Narcís Monturiol.