Rafael Navarro-Valls, president de les Acadèmies Jurídiques i Socials d’Iberoamèrica, apadrina la graduació de la Facultat de Dret

26/05/17
Comparteix aquesta informació

Rafael Navarro-Valls, catedràtic i president de les Acadèmies Jurídiques i Socials d’Iberoamèrica, va apadrinar la graduació dels alumnes de grau i màster de la Facultat de Dret. 

Rafael Navarro-Valls, president de les Acadèmies Jurídiques i Socials d’Iberoamèrica, apadrina la graduació de la Facultat de Dret

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir el dia 19 de maig la graduació dels alumnes de la Facultat de Dret. Durant el seu discurs, Rafael Navarro-Valls va parlar sobre la deontologia jurídica i l’ensenyament del dret.

Després d’unes paraules de benvinguda de la degana, María Fernández Arrojo, va prendre la paraula la vicedegana, Maria Mut. Mut es va dirigir als alumnes i els va insistir que la Facultat serà “sempre al vostre costat celebrant els vostres èxits, que també són els nostres”.

El padrí va parlar de la tasca i responsabilitat del professor universitari. “Descobrir als alumnes la bondat i bellesa de tot el que ignoren requereix estudi, capacitat de transmetre, recerca d’exemples, en una paraula: esforç. Una cosa similar al que deien els nostres antics mestres de la tasca jurisprudencial i doctrinal d’interpretar les lleis: «saber treure del bloc de marbre l’escultura que hi dorm»”, va afirmar. Al llarg del seu discurs, Navarro-Valls va desenvolupar amb certa ironia alguna de les situacions i maneres de fer de professors i alumnes universitaris. En concret, va destacar de la tasca del docent en matèria jurídica que en el dret: “convé tenir especialment present que, moltes vegades, el veritable coneixement no significa tant fer aprendre una muntanya de dades legals com ensenyar on es poden trobar”.

Després de les paraules del padrí i el lliurament de diplomes, els representants dels estudiants de grau i de màster es van dirigir als presents amb discursos que volien ser un record dels anys viscuts a UIC Barcelona.

Finalment, María Fernández Arrojo, degana de la Facultat de Dret, va agrair al padrí seva participació en l’acte i va felicitar els nous graduats que comencen una nova etapa ara com a professionals i com a nous alumni UIC Barcelona.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur