UIC Barcelona, una de les cinc universitat privades espanyoles al Rànquing de Xangai

19/07/19
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona apareix per segon any consecutiu al Rànquing de Xangai de disciplines acadèmiques en l’apartat de Dentistry & Oral Sciences. En l’àmbit mundial es posiciona en el tram 151-200, en l’àmbit nacional torna a ser la tercera en aquest camp.

UIC Barcelona, una de les cinc universitat privades espanyoles al Rànquing de Xangai

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU o Rànquing de Xangai) és un dels rànquings més coneguts mundialment. Es tracta d’una llista elaborada per un grup d’especialistes de la Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina) per valorar la qualitat de les millors universitats del món.

En la classificació “Global Ranking of Academic Subjects 2019”, el rànquing ha organitzat per odre d’excel·lència més de 4.000 universitats entre 54 matèries acadèmiques, distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. Els especialistes han fet servir cinc criteris: el nombre d’articles publicats, el percentatge de cites, les aparicions en (almenys) dues revistes internacionals, la presència en revistes de prestigi i el nombre d’investigadors premiats.

Totes les fonts que han fet servir són públiques, entre les quals es troben: nobelprize.org, Web of Science, Medalla Fields, Oficina Nacional d’Estadística o dades del Ministeri d’Educació, entre d’altres.

Dins l’àmbit estatal només cinc de les universitats privades espanyoles apareixen en el rànquing, entre les quals hi ha UIC Barcelona. La Universitat es posiciona en el tercer lloc en l’àmbit nacional dins de la matèria Dentistry & Oral Sciences de l’àrea de ciències mèdiques. En l’àmbit mundial es troba en el tram 151-200.