El rector Xavier Gil, doctor honoris causa per la Universitat de L’Havana

16/03/18
Comparteix aquesta informació

El rector de UIC Barcelona, el Dr. Xavier Gil, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de L’Havana (Cuba) dimecres passat, 14 de març. L’acte solemne va obrir el Congreso Internacional de Biomateriales (Biomat 2018), que ha acollit L’Havana, del 14 al 16 de març, i al qual ha estat convidat com a expert el Dr. Gil, catedràtic en Biomaterials. 

El rector Xavier Gil, doctor honoris causa per la Universitat de L’Havana

Al solemne acte, celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de L’Havana, hi van assistir autoritats civils com el ministre d’Educació Superior de Cuba, el Sr. José Ramón Saborido Loidi; el Dr. Rubén Álvarez, president de la Càtedra Unesco de Biomaterials, i autoritats acadèmiques com el rector de la Universitat de L’Havana, el Dr. Gustavo José Cobreiro, acompanyat de tots els degans de les facultats de la Universitat i gran part del claustre acadèmic de la Universitat.  

També hi van assistir els més prestigiosos investigadors d’arreu del món de l’àmbit de biomaterials, l’àrea d’expertesa del Dr. Gil, entre els quals hi havia l'expresident de l’European Society for Biomaterials, James Kirkpatrick. 

Yaimarilis Veranes, presidenta del comitè organitzador del Congrés Biomat, va llegir l’acte de lliurament del títol i va destacar que el Dr. Gil ha contribuït a la formació de més de 200 professionals cubans de diferents especialitats. 

Xavier Gil és catedràtic per la Universitat Politècnica de Catalunya. A la mateixa universitat va ocupar el càrrec de vicerector de Recerca, de Política Científica i va ser director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona. Ha estat membre de la Comissió Executiva de la Sectorial R+D en representació de tots els vicerectors de recerca de les universitats catalanes i, també, comissionat de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Campus Diagonal-Besòs.

El Dr. Xavier Gil és el quart rector de UIC Barcelona i ara assumeix amb aquest doctorat honoris causa un nou reconeixement a la seva trajectòria i prestigi professional.