Ricardo-M. Jiménez presenta a Eslovènia els resultats d’una investigació sobre la construcció de lexicons semàntics multilingües

27/05/16
Comparteix aquesta informació

El professor Ricardo-María Jiménez ha presentat com a coautor un article científic en la “Tenth International Conference on Language Resources and Evaluation” que va tenir lloc a Portorož (Eslovènia) del 23 al 28 de maig.  

Ricardo-M. Jiménez presenta a Eslovènia els resultats d’una investigació sobre la construcció de lexicons semàntics multilingües

En l’article“Lexical Coverage Evaluation of Large-scale Multilingual Semantic Lexicons for Twelve Languages” hi han col·laborat nou investigadors internacionals de la Universitat de Lancaster, la Universitat de Manchester, UIC Barcelona, ​​la Universitat de Cardiff (UK), la Universitat del Salento (Itàlia), la Universitat Carolina de Praga (República Txeca), l’Institut d’Informació Tecnològica (Pakistan), i la Universitat Sunway (Malàisia).

En el treball s’informa sobre la construcció de lexicons semàntics multilingües a gran escala de dotze idiomes, que empren l’anotador semàntic desenvolupat per la Universitat de Lancaster i proporcionen una base de coneixement lèxic multilingüe per al sistema d’anotació automàtica UCREL Semantic Analysis System (USES). La investigació contribueix a construir a gran escala els recursos lèxics multilingües semàntics de més qualitat i a desenvolupar eines d’anotació de corpus basats en aquests recursos. L’estudi s’ha centrat en l’avaluació de la cobertura lèxica aconseguida pels lexicons multilingües i les eines d’anotació semàntica basades en aquests lexicons.