Ricardo M. Jiménez-Yáñez analitza els escenaris metafòrics del discurs periodístic de l'octubre de 2017

28/05/20
Comparteix aquesta informació

El professor de la Facultat d'Humanitats i de Dret ha participat en el llibre “Metaphor in political conflict. Populism and discourse” amb el capítol ‘Eleven eventful days in Cataluña: metaphor scenarios in the media’, que ha escrit amb la doctora Ruth Breeze

Ricardo M. Jiménez-Yáñez analitza els escenaris metafòrics del discurs periodístic de l'octubre de 2017

El professor de la Facultat d'Humanitats i de Dret, Ricardo M. Jiménez-Yáñez, ha publicat un capítol en el nou llibre editat per Carmen Llamas i Ruth Breeze Metaphor in political conflict. Populism and discourse, que analitza el paper de les metàfores en el discurs polític.

Jiménez-Yáñez, que ha escrit el capítol conjuntament amb la Dra. Ruth Breeze, analitza els escenaris metafòrics que van articular el discurs periodístic editorial durant els primers dies de l'octubre de 2017 a Catalunya, en el context de la proclamació fallida d'independència. Concretament, el professor analitza la xarxa d'escenaris metafòrics que van utilitzar diaris com La Vanguardia, El Periódico, El País i El Mundo en les seves editorials a través d'un exhaustiu anàlisi qualitatiu.

El capítol explica que les principals capçaleres del país van oferir una visió negativa del conflicte, amb la utilització de diferents metàfores per definir el conflicte com una guerra, un fenomen atmosfèric perillós o un incendi. D'altra banda, el capítol descriu que pocs escenaris metafòrics van representar la situació de manera positiva.