Els alumnes de Medicina acaben el curs amb les pràctiques fetes i els objectius docents complerts

26/06/20
Comparteix aquesta informació

Gràcies a una eina pionera de simulació clínica, els estudiants de sisè han pogut dur a terme de manera virtual l’Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ECOE), una prova oficial indispensable per a l’avaluació final

Els alumnes de Medicina acaben el curs amb les pràctiques fetes i els objectius docents complerts
Els estudiants del Grau en Medicina de UIC Barcelona han arribat al final del curs 2019-2020 amb les pràctiques fetes i els objectius docents complerts, malgrat la crisi generada per la COVID-19, que ha obligat a tancar escoles i universitats i a seguir els estudis per via telemàtica.
 
Gràcies a una eina pionera de simulació clínica, desenvolupada per la Fundació Practicum, els alumnes de sisè curs han pogut dur a terme de manera virtual l’Avaluació Clínica Objectiva Estructurada (ECOE), una prova oficial imprescindible per a l’avaluació final.
La pandèmia va obligar a modificar la prova, que es duu a terme de manera presencial amb la intervenció d’actors entrenats, i es va substituir per una prova de casos virtuals en línia, elaborada en el marc d’un projecte d’innovació comuna entre diverses facultats de Medicina d’Espanya i la Conferència Estatal de Degans de Medicina.
 
L’examen va consistir en cinc estacions amb diferents situacions clíniques presentades a través d’àudios, vídeos i preguntes. A continuació, l’alumne havia de resoldre deu casos clínics mitjançant l’instrument de simulació Practicum Script, cedit per la Fundació Practicum. A més a més, els estudiants de l’últim curs han pogut completar les pràctiques que van fer a principi de curs amb activitats de voluntariat i suport clínic molt actiu en centres sanitaris. D’aquesta manera, s’ha cobert la doble missió de donar ajuda en la crisi de la COVID-19 i de continuar amb el seu aprenentatge.
 
D’altra banda, els alumnes d’altres cursos que també han vist suspeses part de les seves pràctiques, s’han implicat en diferents voluntariats clínics durant el confinament. Tots ells han pogut fer activitats, tallers i seminaris en línia, en què han treballat l’entrevista clínica, el maneig de fàrmacs en Atenció Primària i l’actuació enfront de símptomes generals inespecífics, la gestió de les emocions i la intel·ligència de valors.