Ana Díez rep el segon premi Investigador Júnior del Grup QuirónSalud pel seu estudi sobre els efectes nocius del tabac de tercera mà

09/07/19
Comparteix aquesta informació

L’estudi forma part de la seva tesi doctoral i ha estat publicat en la revista de primer quartil Environmental Research

Ana Díez rep el segon premi Investigador Júnior del Grup QuirónSalud pel seu estudi sobre els efectes nocius del tabac de tercera mà
La Dra. Ana Díez, professora de la Facultat de Ciències de la Salut de UIC Barcelona i exresident de Pediatria de l’Hospital Universitari General de Catalunya, va recollir el segon premi Investigador Júnior pel treball “Update on thirdhand smoke: A comprehensive systematic review” el 2 de juliol passat a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid. 
 
La recerca, que es va dur a terme sota la direcció del Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i el Dr. José María Martínez, tots dos de UIC Barcelona, demostra els efectes perjudicials de l’exposició al tabac en la salut de les cèl·lules, en models animals i, sobretot, en nens. En estudis anteriors, el grup d’investigadors ja va fer referència a la necessitat de regular el consum del tabac i de protegir els menors dels seus efectes nocius.
 
El jurat constituït per atorgar els premis de recerca 2018 estava presidit per la cap de grup de la U704 CIBERER a l’Institut de Recerca Sanitària de la Fundació Jiménez Díaz, la Dra. Carmen Ayuso, i integrat per professionals i directius del Grup Quirónsalud. En paraules del jurat: “El treball de la Dra. Díez va ser triat per la qualitat científica de l’estudi i l’impacte de la revista en la qual es va publicar, Environmental Research. Aquests van ser els elements pels quals se li va concedir el segon premi”.
 
La investigadora ha afirmat que “el premi és una motivació addicional per continuar lluitant per l’excel·lència científica i clínica de forma conjunta”, i ha afegit que “la realització del treball no hauria estat possible sense el suport rebut pel Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari General de Catalunya i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona”.