La VI Jornada d'Abordatge Interdisciplinari de la Gent Gran fa visible la situació actual de maltractament cap a aquestes persones

14/11/19
Comparteix aquesta informació

Un any més, els alumnes de quart curs del Grau en Infermeria han estat els encarregats d'organitzar la trobada, que ha reunit diferents experts de l'àmbit de la salut

La VI Jornada d'Abordatge Interdisciplinari de la Gent Gran fa visible la situació actual de maltractament cap a aquestes persones
El 5 de novembre, el Departament d'Infermeria va organitzar una nova edició de la Jornada d'Abordatge Interdisciplinari de la Gent Gran. La sessió, dirigida pels estudiants de quart curs, va tenir com a tema central la realitat actual del maltractament cap a les persones grans.
 
La Dra. Cristina Monforte, directora del Departament d'Infermeria, va ser l'encarregada de presentar la Jornada i donar la benvinguda als assistents. Després de les seves paraules, va tenir lloc la taula rodona “El maltractament a les persones grans, una perspectiva interdisciplinària”, moderada per Larry García. Hi van participar representants de diferents àrees de l'atenció sociosanitària com Alexia Olaria, psicòloga general sanitària i psicoterapèutica; Paula Bertomeu i Enrique Juan, treballadors socials; Alejandra Vargas, advocada, i Jordi Vidal, estudiant d'Infermeria.
 
En la segona part de la sessió es van fer dues taules de comunicacions, moderades per Jaume Rodríguez i Andrea Subirá, en les quals es van presentar estudis elaborats pels mateixos alumnes. La prevalença d'una població envellida, amb pluripatologies i fràgil, que pot comportar situacions de maltractament o negligències; així com el desconeixement actual dels instruments per a la detecció precoç del maltractament a la gent gran van ser alguns dels temes tractats. La principal conclusió de les intervencions va ser la importància de desenvolupar diverses estratègies que permetin disminuir el maltractament, així com comunicar-ho amb promptitud.
 
Seguidament, Till Klasen, president del Comitè Científic, va fer un resum de les conclusions de la jornada i va donar pas al lliurament de premis a la millor comunicació. El premi va ser per a Ingrid Martín, Jaume Martín i Larry García pel treball “Programes de prevenció del maltractament a la gent gran”.
 
El Dr. Albert Gallart, subdirector del Departament d'Infermeria de UIC Barcelona, i Montserrat Viura, representant de la Direcció d'Infermeria de l'Hospital Universitari General de Catalunya, van ser els encarregats de clausurar la sisena edició de la Jornada d'Abordatge Interdisciplinari de la Gent Gran.