El Dr. Josep Argemí cedeix a UIC Barcelona la seva col·lecció privada d’objectes històrics de medicina

05/07/19
Comparteix aquesta informació

El recull d’aparells mèdics de diagnòstic i tractament, així com productes farmacèutics dels segles XIX i XX, es poden veure a l’Auditori del Campus Sant Cugat

El Dr. Josep Argemí cedeix a UIC Barcelona la seva col·lecció privada d’objectes històrics de medicina
Des del 2 de juliol, el Campus Sant Cugat mostra un recull d’aparells mèdics de diagnòstic i tractament, així com productes farmacèutics dels segles XIX i XX, cedit a la Universitat pel seu antic rector, el Dr. Josep Argemí.
 
Totes les peces procedeixen de la consulta mèdica que el Dr. Josep Argemí Lacoma (1883-1944), avi del Dr. Argemí, va tenir a Sabadell des de l’any 1907 fins al 1944. Després de la seva mort, el seu net es va fer càrrec de la col·lecció privada.
 
A l’acte d’inauguració de l’exposició hi van ser presents el Dr. Xavier Gil, rector de UIC Barcelona, el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, el Sr. Miguel Ángel Cazcarra, president del Patronat, i el Dr. Josep Argemí, que va explicar l’origen de les peces més destacades de la mostra.
 
El Dr. Josep Argemí Renom va seguir els passos del seu avi i és doctor en Medicina per la Universitat de Navarra i catedràtic de Pediatria. Entre altres càrrecs, el Dr. Argemí ha estat degà de la Facultat de Ciències de la Salut des de la creació de la Universitat, l’any 1997, fins al 2001, any en què va ser nomenat rector de UIC Barcelona. Va ocupar el càrrec durant nou anys.