UIC Barcelona acollirà més de 200 llits per a malalts de cures intensives

26/03/20
Comparteix aquesta informació

El Campus Sant Cugat acollirà a les seves instal·lacions més de 200 llits destinats a pacients de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari General de Catalunya

UIC Barcelona acollirà més de 200 llits per a malalts de cures intensives
Fent un pas més en el seu compromís amb la societat, i especialment amb els centres sanitaris i els professionals de la salut, UIC Barcelona ha posat a la disposició de l’Hospital Universitari General de Catalunya les instal·lacions del Campus Sant Cugat, situades a l’edifici de l’hospital.
 
En espera d’aconseguir el pic en la corba de contagis, el sistema sanitari català podrà sumar als 600 llits d’Unitats de Cures Intensives (UCI), dels quals disposa normalment, els 200 llits que s’instal·laran al Campus Sant Cugat per als malalts de la COVID-19.
 
“El nostre Campus Sant Cugat, on es troba la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, ha adaptat els seus espais per poder ajudar al fet que els hospitals puguin atendre el creixent nombre de malalts”, explica Xavier Gil, rector de la Universitat.
 
Seguint les directrius de les autoritats sanitàries, UIC Barcelona destinarà a l’UCI de l’Hospital Universitari General de Catalunya els 1.000 m² del Centre Integral de Simulació Avançada, els nous espais de la Facultat d’Educació i altres espais del Campus.
 
Aquesta iniciativa se suma a d’altres impulsades per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, com el subministrament de material sanitari i de protecció realitzat aquesta setmana a centres hospitalaris, o el voluntariat que estan duent a terme nombrosos alumnes del Grau en Medicina, el Grau en Infermeria i el Grau en Psicologia.