Dr. Ramon Grimalt: “Les vacunes i la personalització de la medicació seran els tractaments del futur del càncer de pell”

12/06/20
Comparteix aquesta informació

El dermatòleg i professor del Grau en Medicina afirma que el carcinoma basocel·lular és el més freqüent, mentre que el melanoma és el càncer de pell més agressiu, cada any afecta prop de 4.000 persones a Espanya

Dr. Ramon Grimalt: “Les vacunes i la personalització de la medicació seran els tractaments del futur del càncer de pell”
Amb motiu del Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, el Dr. Ramon Grimalt, dermatòleg i professor del Grau en Medicina, ha assegurat que els tractaments del futur del càncer de pell passaran per les vacunes i la personalització de les medicacions. Alhora, l'expert ha recalcat la necessitat de millorar el diagnòstic d'aquesta mena de càncers “perquè cada vegada tinguem menys casos en estadi avançat”.
 
Com explica Grimalt, el carcinoma basocel·lular és el càncer de pell més freqüent, amb una taxa de curació que supera el 90 %. No obstant això, el melanoma, que afecta cada any a Espanya prop de 4.000 persones, és més greu i agressiu i la curació és molt més baixa. El professor també ha aclarit que els melanomes no metastàtics es curen en el 100 % dels casos, però els que ja han passat al torrent circulatori tenen un pronòstic molt pitjor.
 
Per evitar el càncer de pell, Ramon Giralt recomana evitar l'exposició solar, modificar hàbits d'horaris i de vacances, posar-se més a l'ombra i cobrir-se amb roba. “Enguany encara cal extremar més la precaució després del període de confinament a causa de la COVID-19 i ser molt cauts en les primeres exposicions solars per evitar cremades”, afirma.