Voluntaris del Grau en Medicina col·laboren amb l’EAP Sardenya per informar sobre la COVID-19

20/03/20
Comparteix aquesta informació

Alumnes de cinquè i sisè curs del Grau en Medicina col·laboren com a voluntaris amb l’EAP Sardenya de Barcelona resolent telemàticament dubtes sobre el coronavirus

Voluntaris del Grau en Medicina col·laboren amb l’EAP Sardenya per informar sobre la COVID-19

Davant la situació actual generada per la COVID-19, els centres sanitaris necessiten disposar del màxim de recursos possibles per atendre i informar la població. Per aquest motiu, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona i l’EAP Sardenya han posat en marxa una iniciativa de voluntariat amb els alumnes del Grau en Medicina. 

Des del dilluns 16 de març, més de 60 alumnes de sisè curs i nombrosos alumnes d'altres cursos del Grau en Medicina han començat a resoldre de manera telemàtica els dubtes sobre la COVID-19 dels usuaris d'aquest centre d'atenció primària de Barcelona. Des de casa seva, per respectar les mesures de protecció, els voluntaris contacten per telèfon amb les persones que han trucat o que s'han dirigit al centre de salut per resoldre dubtes o rebre informació sobre aquesta malaltia. D'aquesta manera, tant l’EAP Sardenya com UIC Barcelona esperen ajudar a no col·lapsar les trucades que rep el 061. 

En paraules del Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, “encara que no ens estranya, és reconfortant veure com la situació actual ha mobilitzat els nostres alumnes que, abans de res, volen ajudar la població”. “Com a centre universitari en el qual formem els futurs metges, dur a terme aquesta iniciativa amb l’EAP Sardenya és part del nostre compromís amb la societat”, explica el Dr. Balaguer.