La Càtedra WeCare analitza com la qualitat de vida en pacients amb càncer avançat afecta el desig d'accelerar la mort

30/07/20
Comparteix aquesta informació

Investigadors de la Càtedra WeCare han dut a terme un estudi comparatiu transversal amb la participació de 153 pacients adults amb càncer avançat

La Càtedra WeCare analitza com la qualitat de vida en pacients amb càncer avançat afecta el desig d'accelerar la mort
L'estudi, titulat “Health-related quality of life in patients with advanced cancer who express a wish to hasten death: A comparative study”, ha estat publicat recentment en la revista Palliative Medicine i hi ha col·laborat el Dr. Keith Wilson, de l'Institut de Recerca de l'Hospital d'Ottawa (el Canadà).
 
Liderat per investigadors de la Càtedra WeCare, el treball analitza si les deficiències en la dignitat percebuda i l'autoeficàcia, que afecten la qualitat de vida relacionada amb la salut, són factors de risc del desig d'accelerar la mort en pacients amb càncer avançat. “Per realitzar l'estudi hem avaluat el desig d'accelerar la mort de 153 pacients fent servir l'Escala de Qualificació del Desig de Mort. En les avaluacions també hem utilitzat el qüestionari pal·liatiu bàsic de 15 elements de l'Organització Europea per a la Recerca i el Tractament del Càncer i l'Inventari de la Dignitat del Pacient”, explica la Dra. Iris Crespo, autora principal de l'estudi juntament amb la Dra. Cristina Monforte.
 
Els resultats de la recerca demostren que els pacients amb desig d'accelerar la mort sí que van mostrar menys dignitat percebuda i menys qualitat emocional de vida, en comparació als pacients sense el desig d'accelerar la mort. En l'estudi, també hi han participat la Dra. Cristina Monforte i el Dr. Josep Porta, directors de la Càtedra WeCare, la Dra. Andrea Rodríguez, investigadora de la Càtedra, i el Dr. Keith Wilson, de l'Institut de Recerca de l'Hospital d'Ottawa (el Canadà).