Salvador Vidal: «La vostra professió és un servei a la societat i depèn de vosaltres que hi influïu en sentit positiu o negatiu»

12/06/15
Comparteix aquesta informació

Aquest dimecres, a l’Aula Magna de la UIC Barcelona, va tenir lloc la graduació dels alumnes del Grau en Educació Primària i del doble Grau en Primària i Infantil. El padrí de la promoció va ser el professor de la mateixa universitat Salvador Vidal que, “a ritme” dels números de l’u al deu, va parlar de la importància de l’educació com a servei als altres.

Salvador Vidal: «La vostra professió és un servei a la societat i depèn de vosaltres que hi influïu en sentit positiu o negatiu»

El professor Vidal, expert en la didàctica de les Matemàtiques, va començar el seu discurs mostrant una “actitud d’afectivitat envers els números i, de retruc, –com deia als nous graduats– donar-vos uns consells en la vostra futura professió de mestre”. Així, Salvador Vidal va repassar les virtuts que ha de tenir el bon educador, tenint en compte, entre d’altres punts, que és una tasca de molts protagonistes i que cal ser molt constants: “El triangle educatiu família, escola i infant –va assegurar– requereix molta constància; no és fàcil, però l’educació és cosa de tots i cal una bona comunicació”.

Durant el seu discurs –que va fer saltar més d’un somriure–, el padrí va encoratjar els alumnes a pensar en la seva professió com un autèntic servei a la societat: “Depèn de vosaltres que hi influïu en sentit positiu o negatiu”, va afirmar.

D’altra banda, Vidal va recordar que “tot mestre ha de tenir un ‘toc’ de creativitat i cal treballar la imaginació i no perdre mai de vista la lectura i estar al dia de noves propostes”; en aquesta línia va animar els antics alumnes a seguir en contacte amb la universitat a través d’Alumni i de totes les possibilitats formatives que ofereix.

Durant l’acte, també va tenir l’oportunitat de parlar la delegada de curs, Anna Genover, que va dir que “l'escola ha de ser i és transformadora del món i nosaltres hi col·laborarem per aconseguir alumnes competents i grans persones”.

Finalment, Enric Vidal, degà de la Facultat, es va dirigir als nous graduats animant-los a què busquin ser uns bons professionals: “No n’hi ha prou amb una il·lusió, unes llumetes i unes quantes emocions –va dir–; cal professionalitat i saber posar la dosi correcta d’art i de ciència en cada decisió”. “El sistema educatiu –va continuar més endavant– necessita professionals de l’educació, convençuts del seu paper, convençuts del que estan fent. En sintonia amb les famílies, teixint una societat educadora”.

El professor Vidal es va referir al tracte personal, tret diferencial de la Facultat d’Educació: “Amb guix i pissarra o amb tablet i projector, aposteu sempre per l’única tecnologia que no canvia: la de saber descobrir un futur millor mirant els ulls dels vostres alumnes”.