Santi Vila defensa la tesi doctoral sobre Fèlix Sardà a UIC Barcelona

11/07/17
Comparteix aquesta informació

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha defensat la seva tesi aquest dilluns, 10 de juliol. El nou doctor ha fet un estudi, dirigit pel professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona Xavier Baró, sobre la vida i la trajectòria intel·lectual i política de Fèlix Sardà i Salvany (1841-1916), capellà i propagandista catòlic sabadellenc.

Santi Vila defensa la tesi doctoral sobre Fèlix Sardà a UIC Barcelona

“Fèlix Sardà i Salvany: Influencer integrista en temps del sexenni i la restauració” és el títol de la tesi defensada pel conseller Santi Vila. Davant d’un tribunal format pels catedràtics Joaquim Albareda (Universitat Pompeu Fabra), Conxita Mir (Universitat de Lleida) i Anna Maria Garcia (Universitat de Girona), Vila va presentar el seu estudi dedicat a una de les figures més representatives de l’integrisme catòlic català i espanyol, de finals del segle XIX.

Sardà i Salvany va ser autor d’una ingent obra periodística, catequètica i d’apostolat catòlic, impulsor entre moltes altres de la Revista Popular, famós per la publicació d’El liberalismo es pecado (1884), un llibre que el va convertir en un dels màxims referents de l’integrisme catòlic a Catalunya i a Europa durant el darrer terç del segle XIX i fins als nostres dies.

Santi Vila finalitza, així, amb nota excel·lent, una carrera que havia deixat aparcada el ja llunyà 1999, quan va defensar la tesina, sobre el mateix personatge, dirigida per l’historiador olotí Jordi Canal, a la Universitat de Girona.  A l’acte de defensa el van acompanyar, entre d’altres, personalitats com els exconsellers Andreu Mas-Colell i Irene Rigau; el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; l’escriptora Isabel-Clara Simó; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, o el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano.