UIC Barcelona School of Architecture celebra els 20 anys del Taller Vertical amb una exposició retrospectiva

01/03/18
Comparteix aquesta informació

La mostra recupera els cartells de totes les edicions del taller i podrà veure’s al Dipòsit del Rei Martí durant una setmana

UIC Barcelona School of Architecture celebra els 20 anys del Taller Vertical amb una exposició retrospectiva

UIC Barcelona School of Architecture celebra aquest any el vintè aniversari de Taller Vertical, un dels esdeveniments singulars del curs acadèmic de l’escola que, des de la seva creació, se celebra durant la primera setmana de cada curs. Durant set dies, els alumnes d’Arquitectura s’integren en diversos equips, liderats per arquitectes de prestigi, amb la finalitat de desenvolupar un projecte que, cada edició, gira al voltant d’una temàtica específica i que és avaluat per un jurat professional.

Coincidint amb els vint anys de Taller Vertical, l’escola inaugura aquest divendres 9 de març l’exposició 20 anys de Taller Vertical. 20 years commited to architecture, un treball a càrrec dels comissaris Manuel Arenas, Marta Delgado i Sergi Viñals. La mostra, integrada per 25 cartells en format A0 i un gran panell que actua com a compendi de totes les edicions, estarà instal·lada fins al proper 16 de març al Dipòsit del Rei Martí, situat al carrer Bellesguard número 14. “La intenció de la mostra és la de revisar i posar en èmfasi el valor pedagògic i experimental del Taller Vertical. Ha estat un autèntic privilegi durant aquests 20 anys poder treballar a la nostra escola amb figures de prestigi internacional com Winny Maas, Duncan Lewis, Dennis Dollens o Karl Chu; i també nacionals, com  José Luis Mateo, Carmen Pinós, Carlos Ferrater o Tuñón-Mansilla”, destaca el comissari de la mostra i professor de l’escola Manuel Arenas.

Des dels seus orígens, School of Architecture ha volgut instrumentalitzar el Taller Vertical com a mitjà de comunicació, difusió i debat de l’escola. Durant aquesta setmana, l’escola es transforma en un gran laboratori experimental en el qual els equips competeixen entre ells per arribar a concretar un resultat que han d’exposar enfront d’un jurat final. 

L’èxit d’aquest taller s’ha vist amplificat, especialment, per la col·laboració d’arquitectes de prestigi internacional que han participat com a directors de les diferents edicions, sempre al voltant de temàtiques, vigència i interès contemporanis, amb l’objectiu d’investigar aspectes nous, estratègics i transversals al voltant de l’arquitectura. Datascape, Energía, Human Catastrophies, Aigua, Acció al Carrer, Emotional City, Urban Making, etc., són només alguns dels títols d’edicions anteriors de Taller Vertical, tots ells compromesos amb l’actualitat i els fenòmens socials i polítics globals. 

Està previst que l’exposició es reprengui la primavera que ve a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC).