Simon Dolan: «Si els valors d’una empresa no són congruents, aquesta empresa no sobreviurà»

05/04/17
Comparteix aquesta informació

Simon Dolan, professor del Departament de Direcció de Persones i Organització d’ESADE Business School, participa en la segona edició dels Esmorzars Càtedra que organitza la Càtedra Direcció per Missions i Govern Corporatiu de UIC Barcelona.

Simon Dolan: «Si els valors d’una empresa no són congruents, aquesta empresa no sobreviurà»

El convidat va parlar dels valors, element primordial del nostre camí cap a l’èxit en els negocis i en les nostres vides. El professor va destacar que si els valors i objectius de cada empresa estan alineats, aconseguirem més significat i felicitat. Però “si els valors d’una empresa no són congruents, aquesta empresa no sobreviurà”.

Segons el director de la Càtedra “Future of Work Chair” d’ESADE, hi ha tres eixos que conformen el sistema de valors d’una organització i que afecten el comportament humà en general. Aquest mètode es denomina model triaxial de les tres “E”, format pels valors econòmics, ètics i emocionals. Segons Simon Dolan, la combinació d’aquests tres eixos ajuda a definir la cultura de les empreses i el “negoci de la vida”.

El professor va assegurar que si treballem només per diners no podrem sostenir l’excel·lència, i per tant, hem de potenciar la passió i l’ètica en les nostres relacions personals i laborals. Les persones han de sortir de la seva zona de confort per poder innovar i aportar valor a les organitzacions, va afegir.

Els esmorzars s’inicien amb una breu exposició del tema que debatrà un conferenciant expert en la matèria i, posteriorment, s’obre el debat, en el qual els participants poden exposar les seves experiències.