S’inicia a Brussel·les el projecte europeu sobre el racionament de cures infermeres en el que hi participa la Dra. Pilar Fuster

02/12/16
Comparteix aquesta informació

El projecte europeu “Racionament-omissió de cures: Un problema internacional multidisciplinari” del qual forma part la Dra. Pilar Fuster, professora de UIC Barcelona ha celebrat la seva primera reunió a Brussel·les. Aquest projecte, finançat amb uns 60 milions d’euros per l’European Cooperation in Science and Technology (COST) té com a objectiu millorar la investigació científica i técnica a nivell europeu per reduir les conseqüències negatives del racionament de cures, perjudicial per als pacients, per l’infermeria i per l’organització. L’acció sobre el Racionament de Cures (RANCARE) vol facilitar la discussió des d’un punt de vista comparatiu entre països amb implicacions per la pràctica i desenvolupament professional.

S’inicia a Brussel·les el projecte europeu sobre el racionament de cures infermeres en el que hi participa la Dra. Pilar Fuster

La Dra. Pilar Fuster i Cristóbal Rengel, del Hospital Universitario Virgen de la Victoria de Málaga y professor associat del Departamento de Enfermería de la Facultad de Ciencias de la Salud de la Universidad de Málaga, son els representants espanyols d’aquesta acció, que va ser una de les 26 seleccionades d’entre un total de 260 sol·licituds de la Unió Europea. Té participants de 28 països, tant de la UE com internacionals, i de totes les disciplines: infermería, psicología, filosofía, ética, economía de la salut i gestió de la salut.

L’ acció es durà a terme a través de quatre grups de treball i dos comités horitzontals, els quals supervisaran les activitats previstes durant els quatre propers anys en els que durarà el projecte. Cada grup tractarà àrees diferents: el primer, temes de conceptualització, problemes organitzatius i metodològics; el segon, intervencions i dissenys basats en l’evidència; el tercer, dimensions ètiques del racionament en l’atenció d’infermeria; i finalment, el quart, se centrarà en temes educatius i d’entreteniment.