Solemne acte de graduació d'alumnes de la Llicenciatura en Dret i Criminologia

30/05/12
Comparteix aquesta informació

José Luis Martínez López-Múñiz, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Valladolid, va apadrinar el dia 25 de maig la promoció d'alumnes de la llicenciatura en Dret i de la llicenciatura en Criminologia.

Solemne acte de graduació d'alumnes de la Llicenciatura en Dret i Criminologia

L’Aula Magna de la UIC va acollir familiars i amics d’una cinquantena d’alumnes de Dret i Criminologia en la seva graduació. Durant l’acte, sempre emotiu, el padrí de la promoció, José Luis Martínez, va fer una referència al significat literal de “padrí”, que és qui acompanya i guia els “fillols”, cosa que —deia— l’“honora i l’aclapara a la vegada”. És un encàrrec que volia exercir de la millor manera possible.

En aquest sentit, el professor López-Múñiz va voler exercir el seu apadrinament donant consells per al futur dels recent llicenciats, animant-los a ser homes i dones que no “cauen en el relativisme escèptic que dóna alè al positivisme pragmàtic i utilitarista”, que és lluny de l’afany humanista que ha de tenir el bon professional del Dret. En aquest sentit, els va animar a “mantenir-se lliures, però capaços de comprometre’s amb els altres, i amb la intenció de descobrir la veritat de les coses”.

Després de les paraules del padrí, els representants dels estudiants, Maria Girbau, dels alumnes de Dret, i Manel Martínez, dels de Criminologia, es van adreçar als presents amb discursos que volien ser un record dels anys viscuts a la UIC. “La proximitat entre alumnes i professors i personal de la UIC —deia Martínez— ha fet que el nostre pas per la UIC hagi estat un temps molt agradable. Nosaltres som el resultat de l’esforç fet per tots ells”.

Finalment, Javier Junceda, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques de la UIC, va agrair de nou a José Luis Martínez López-Múñiz haver acceptat ser el padrí d’aquesta promoció i va animar els futurs juristes a treballar de valent, ja que “amb esforç personal i compromís, no hi ha problemes que no es puguin resoldre”.