Solemne acte d’inauguració del curs acadèmic

27/10/17
Comparteix aquesta informació

UIC Barcelona va inaugurar ahir dijous 26 d’octubre el curs acadèmic 2017-2018. L’acte d’obertura va dedicar un emotiu homenatge al fins ara president del Patronat, el Sr. Josep Maria Pujol. 

Presidit pel rector, el Dr. Xavier Gil, l’acte va començar amb la desfilada del seguici acadèmic. Hi van ser presents autoritats acadèmiques, empresaris, el rector de la Universitat d’Andorra, el Dr. Miquel Nicolau, i el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Dr. Jordi Montaña.

Tot seguit, la secretària general, la Sra. Belén Castro, en nom de la Junta de Govern, va agrair al Sr. Josep M. Pujol la seva tasca com a president del Patronat des del 1998, tot fent un repàs pel recorregut de la Universitat durant aquests 19 anys. Finalment, el rector li va atorgar la medalla de la Universitat.

Després de l’homenatge, va ser el moment de parlar de les fites del curs anterior. El discurs de Belén Castro va anar acompanyat de la projecció d’un vídeo que resumia les principals activitats, premis i projectes que es van desenvolupar a la Universitat el curs passat.  

La lliçó inaugural va ser a càrrec del professor Jordi Canals, president de l’IESE International Foundation i director general de l’IESE del 2001 al 2016. Al llarg del seu discurs, Canals va parlar sobre el govern a l’empresa, i va destacar la importància de l’humanisme a l’empresa i de posar les persones al centre. El convidat també va parlar sobre la diferència entre les empreses i els negocis, entre el govern i la direcció. En el seu parlament, Canals va ressaltar la importància dels valors com el de la confiança, servint-se d’exemples d’actualitat de diverses empreses nacionals i internacionals.

Per la seva banda, el director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), el Sr. Jordi Mas, va destacar alguns dels resultats obtinguts en l’àmbit docent i investigador de UIC Barcelona i va parlar del pla de treball del sistema universitari català en matèria de recerca.

Finalment, el rector va cloure la sessió amb un discurs en el qual va assenyalar els bons resultats del curs passat de la Universitat i va exposar els grans objectius del curs que comença.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeaumus Igitur.