Transparència i immediatesa. Les claus de la comunicació al Gran Teatre del Liceu

23/04/15
Comparteix aquesta informació

Els alumnes del Màster en Gestió Cultural de UIC Barcelona van ser, el 17 d’abril, al Gran Teatre del Liceu on, a més de gaudir d’una visita guiada, van assistir a una conferència impartida per Joan Corbera, director del Departament de Comunicació i Relacions Institucionals del teatre, sobre com comunicar la cultura en situacions de crisi.

Transparència i immediatesa. Les claus de la comunicació al Gran Teatre del Liceu

A la sessió, Joan Corbera va exposar diversos exemples de gestió de la comunicació en moments difícils. Entre aquests, el referit a la crisi de reputació que va viure la institució anys enrere; o la gestió de la comunicació quan s’anul·la una actuació o quan es produeixen suplències al cartell principal d’una funció; o amb motiu d’un accident, com la recent tragèdia aèria ocorreguda a França, en què van morir el baríton Oleg Bryjak i la contralt Maria Radner, solistes que havien escenificat Siegfried al Liceu i tornaven a casa després de la seva última funció.

Corbera, al capdavant del departament de Comunicació i Relacions Institucionals del Liceu des que es va crear, ara fa gairebé dos anys, va parlar de la importància de la transparència amb la premsa ja que –segons va dir– és una de les claus de l’èxit de la comunicació d’una institució: “explicar bé el que fas i també el que no fas és la clau de l’èxit”, atès que els periodistes són el millor mitjà per arribar al públic. “La transparència –va afirmar– sempre té premi. Amb la veritat per davant sempre es pot establir una relació fiable amb la premsa i una línia de treball creïble. Transparència i immediatesa”.

El ponent també va parlar dels problemes econòmics que sovint comporten els béns culturals, i sobre això va dir que “la cultura sí que pot ser deficitària, perquè si no, desapareixeria. Gestionar-la, però, no pot ser-ho”.

Després d’aquesta sessió, els alumnes del Màster van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions del Gran Teatre del Liceu, una institució que, com els va recordar Corbera, “possiblement, és la institució amb més projecció internacional, just després del Barça”.